Ποιοι Είμαστε / BIO

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Rosa Bartolotta & Συνεργάτες ιδρύθηκε το 2006 από την αρχιτέκτονα Rosa Bartolotta, με έδρα τα Τρίκαλα και αποτελεί λογική συνέχεια του αρχιτεκτονικού γραφείου Μαρίας Κούτσια. Από το 2010 μοιράζονται με τον πολιτικό μηχανικό Γεώργιο Μακρή, συνεχιστή του τεχνικού γραφείου Δημητρίου Μακρή, το κοινό τους όραμα για το χώρο της αρχιτεκτονικής και της εν γένει κατασκευής. Το γραφείο δραστηριοποιείται με επιτυχία τα τελευταία 17 χρόνια σε μελέτες υψηλών απαιτήσεων, όπως ιδιωτικές κατοικίες, πολυκατοικίες, εργοστάσια, γραφεία, εμπορικές εγκαταστάσεις, αναπλάσεις δημοσίων χώρων και πολεοδομικές μελέτες έχοντας ως βασικό προσανατολισμό την αρτιότητα στην έρευνα, στον σχεδιασμό και στην ολοκλήρωση του έργου.

Rosa Bartolotta
Σπούδασε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Από το 2006 διατηρεί το δικό της γραφείο στα Τρίκαλα με αντικείμενο τη μελέτη και κατασκευή κυρίως ιδιωτικών έργων. Διαθέτει μελετητικό πτυχίο Τάξης Β’ (κατηγορίες 2 & 6) και ως συνεργάτης του Δήμου Τρικκαίων, του Δήμου Καλαμπάκας και του Δήμου Μελιβοίας, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην εκπόνηση Κτιριακών έργων καθώς και Πολεοδομικών και Ρυμοτομικών μελετών. Υπήρξε συνεργάτης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στην Υπηρεσία της ΛΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, όπου μεταξύ άλλων η πρόταση της για την ανάπλαση του Ασκληπιείου Τρικάλων, εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο Μελετών (ΚΑΣ), ενώ επί πενταετίας υπήρξε συνεργάτης στο Τμήμα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης ιστορικών κτιρίων, Παράρτημα Τρικάλων.  
Γεώργιος Μακρής
Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Από το 2010 διατηρεί γραφείο στα Τρίκαλα με αντικείμενο τη μελέτη και κατασκευή κυρίως ιδιωτικών έργων. Παράλληλα, επί πενταετίας υπήρξε συνεργάτης της Danish Refugee Council (DRC) στη θέση Shelter/ Site Operations Specialist στη Λάρισα, όπου μελέτησε, επέβλεψε και υλοποίησε έργα υποδομής και συντήρησης στο Προσφυγικό, με κυριότερο τη Δομή φιλοξενίας Προσφύγων Κουτσόχερου και Βόλου. Πρόσφατα διετέλεσε συνεργάτης της Environmental Chemical Corporation (ECC) στον σχεδιασμό και την επίβλεψη των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας κατά την έναρξη και κατά την εξέλιξη του έργου στο πεδίο, στη θέση Site Safety and Helth officer (SSHO), για το έργο «Contingency Location Build -Larissa» στην 110 Πτέρυγα Μάχης, Λάρισας.
Μετάβαση στο περιεχόμενο